Danske nationalparker som skal opleves i 2021

Hele konceptet med nationalparker er relativt nyt, da Danmarks første blev etableret i 2008, et år efter den generelle lov blev vedtaget i Folketinget. Siden da, er vi kommet op på hele 5 nationalparker i Danmark. Men hvad kan du forvente, og hvilken skal du vælge? Lad os se nærmere på dem alle, inklusiv nogle af de mange gode grunde til at besøge dem.

8 Gode grunde til at besøge en naturpark

Når du trænger til en pause fra computeren – hvad enten det er arbejde, videospil, eller online casino spil hos storspilleren, så pak rygsækken og snup kameraet, og tag ud til en af Danmarks skønne naturparker. Tag endelig familien med, da samtlige danske naturparker er børnevenlige og har noget for enhver smag.

Danmarks 5 nationalparker

  1. Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Vil du opleve nogle af Danmarks mest artsmæssigt mangfoldige skove, så besøg landets nyeste Nationalpark Kongernes Nordsjælland. På trods at parken har mødt en del kritik, har området nogle uforglemmelige landskaber og masser af spændende dyrearter du kan opleve sammen med hele familien.
  2. Nationalpark Skjoldungernes Land. Omkring Roskilde Fjord og de førhenværende kongeskove ved Bidstrup, finder du Danmarks mindste, men ikke desto mindre imponerende naturpark. Nationalpark Skjoldungernes Land begyndte på sin vis allerede i 60’erne. Parken blev dog først officielt indviet i 2015.
  3. Nationalpark Mols Bjerge. Som du nok ved, er Mols Bjergene Danmarks højeste punkt. I denne skønne naturpark afholdes både lejrskoler, undervisning og diverse kurser. På vejen kan du også slå smut forbi Fregatten Jylland i Ebeltoft, eller tage på shopping eller café tur i Aarhus, som er blot en lille køretur væk.
  4. Nationalpark Vadehavet. Velkommen til Danmarks ubetinget største nationalpark som i øvrigt har 10 års jubilæum i 2020. Her kan du f.eks. opleve sort sol og smage østers. Der er i øvrigt rige overnatningsmuligheder hvis du har flere dage at gøre godt med. Det er også her, du kan ske at finde rav i vandet og på stranden, efter stormvejr!
  5. Nationalpark Thy. Den originale nationalpark. Det er her, det hele startede tilbage i 2008. I Nationalpark Thy kan du blandt andet tage på cykeltur, opleve et fyrtårn og en landingsplads, og naturligvis helt enestående natur året rundt. Hvis du er fisker, vil du glæde dig over fiskeri mulighederne på Thy. Og med en lille køretur øst på, kan du opleve den famøse Thy lejr.